Rakenteluideoita: Minileiri

Katseet kesää kohti! Mitä tarvitsen seikkailulle mukaan? Tässä tehtävässä päästään suunnittelemaan unelmien kesäreissua metsään, sillä nyt rakennetaan oma minileirin pienoismalli.

Ensimmäisenä listatkaa ylös asioitaja tarvikkeita mitä tarvitsette metsäleirille. Näitä asioit voivat olla esimerkiksi taskulamppu, eväsleipä, teltta tai maja, reppu, pyyhe, ja niin edelleen. Tämän suunnitelman pohjalta alkakaa rakentamaan pienoisversiota tästä leiristä!

Rakentamiseen tarvitsette liimaa, sakset, mitä tahansa pahvia tai kartonkia ja tikkuja. Jos kotoa löytyy kuumaliimaa, niin se on tässä tehtävässä oikein oiva kaveri, mutta myös tavallisella paperiliimalla ja erikeepperillä pääsee pitkälle. (Huom! Käytä kuumaliimaa vain aikuisen läsnäollessa!) Voitte hyödyntää vapaasti kodistä löytyviä kierrätysmateriaaleja, kuten vaikkapa purkkeja, ruokapakkauksia, tölkkejä, oikeastaan mitä vaan. Pienimmät tarvikkeet voitte piirtää paperille ja leikata irti.

Leirin pohjan voit maalata itse vesiväreillä tai muilla kotoa löytyvillä väreillä. Onko teidän leirin pohjana kuiva mäntymetsä, kostea kuusikko vai hurja kallio? Mitä värejä teidän leirimaastosta löytyy? Millainen sää teidän leirissä on?

Kokoa rakennelmasi maalatun leiripohjan päälle. Voit asetella leirin asukeiksi pieniä leluja. Tämä on siitä hauska pienoismalli, että tällä voi huoletta leikkiä!

Toivotamme mahtavaa leiriytymistä!