Täräyttävä taidevitsa

Täräyttävä taidevitsa on pääsiäiskoristeiden kuningatar. Tämä tehtävä on nyt taas varsin ajankohtainen koska se sopii kotiin, sitä varten ei tarvitse ostaa materiaalia ja koska se tuo iloa ja leikkiä elämään!

Ideana on, että pääsiäisen vitsoja askarrellaan vain yksi kappale, mutta siitä tehdään poikkeuksellisen hieno – suoranainen taideteos! Kotioloissa se onnistuu mainiosti. Ulkoa käydään hakemassa yksi vitsa jokaiselle tekijälle, eikä sen tarvitse olla pajua. Muita materiaaleja ei tarvitse käydä ostamassa kaupasta, tässä voi tarvittaessa lohduttautua sillä että pääsiäiskoristeista esimerkiksi aidot höyhenet saattaisivat muutenkin olla epäeettisesti tuotettuja. Vitsaan siis kerätään kotoa kaikkea mahdollista täräyttävää koristeellista materiaalia, joka kiinnitetään rautalangalla, liimalla, teipillä tai narulla solmimalla.

Kuvien taidevitsat ovat ensimmäisestä työpajastamme. Niissä on koristeena pieniä vesivärimaalauksia, lottokuponkeja, ilmapalloja, tikkareita, sipsejä, lehdestä leikattuja kuvia kesämekoista, enkelin muotoisia paljetteja, salmiakkipääkalloja (vitsa ja palkka samassa paketissa!) ja Saara Aallon vuoden 2018 euroviisujen esiintymisasun inspiroimia neonvärisistä papereista leikattuja muotoja. 

Tämän vuoden materiaalina ja inspiraationa voi käyttää roskia, kaapin pohjalta löytyneitä leluja, nippusiteitä ja muttereita, Kansallisgallerian taidekokoelman tekijänoikeusvapaiden taideteosten miniatyyriversioita* jotka ladataan netistä ja printataan kotona tulostimella, kuihtuneiden kukkien terälehtiä, omia piirroksia ja maalauksia, pieneksi jääneitä pestyjä jarrusukkia.

*Lue lisää tästä viimeisen tehtävän Taidehistoriaa, kuvakulttuureita, tutkimista ja hassuttelua kohdalta.